Het podcastfestival van De Standaard in Oostende.

Luister samen, hoor meer.

Podcasts zijn hot. Ze zijn overal. Nu ook live op het DS Podcastfestival in Kursaal Oostende op 3 en 4 december. Een tweedaags feest voor het oor met het beste dat podcast te bieden heeft. Reken op een breed, internationaal en verrassend programma met talks en luistersessies, gecureerd door de redactie van De Standaard, in samenwerking met de stad Oostende.

Word geïnspireerd, leer bij, ontdek nieuwe podcasts en ga erover in gesprek met andere podcastliefhebbers. Een unieke ervaring, want samen hoor je meer.

De eerste namen

Brian Reed (VS)

Met ruim veertig miljoen downloads in de eerste maand is Brian Reeds S-Town (2017) nog steeds de Titanic onder podcasts. Maar daarnaast is de maker ook senior producer bijThis American Life, nog zo’n Amerikaans podcastinstituut.

Welcome to the AA

In 2018 gingen de deuren van de ontwenningskliniek open. Zo’n tweehonderd afleveringen later is de podcast van Alex Agnew en Andries Beckers veruit de spraakmakendste talkshow van het land.

Annegriet Wietsma (NL)

“Waarom maak je geen podcast?”, kreeg filmmaker Annegriet Wietsma te horen, toen haar documentaire over het mediacircus rond de Deventer-moordzaak geen geld vond. Haar podcast De Deventer mediazaak groeide het afgelopen jaar uit tot een heus fenomeen.

AudioCollectief SCHIK

Wat Serial en S-Town betekenden voor de Amerikaanse podcast, betekenden Bob en El Tarangu voor de podcast in de Lage Landen. De geesteskinderen van AudioCollectief SCHIK (aka Nele Eeckhout, Siona Houthuys en Mirke Kist) zijn steevast narratieve parels.

Dalilla Hermans

Auteur, columnist, theater-, opinie- en sinds kort ook podcastmaker Dalilla Hermans wordt de host van de eerste editie van het DS Podcastfestival.

Het volledige programma kom je te weten op 22 oktober.

3 december

Zelf met podcasts bezig? Of je wil er hoogdringend aan beginnen? Vrijdag 3 december is een dag voor professionelen en voor al wie reeds een podcast de wereld heeft ingestuurd. Een dag vol talks, debatten, ontmoetingen en – ook niet onbelangrijk – drinks. Maar evenzeer een dag voor studenten en aspirant-podcastmakers, die kunnen intekenen op workshops van de DS Podcast Academy.

Koop Tickets

4 december

Verslingerd aan podcasts? Of je wil te weten komen of je de hype mag geloven? Op zaterdag 4 december serveren we een waaier aan live-opnames, avant-premières, panelgesprekken, Q&A’s en ontmoetingen met spraakmakende (inter)nationale podcastmakers – op een bedje van Oostendse garnaalkroketten. Reeds bevestigd: Brian Reed, Alex Agnew & Andries Beckers en Annegriet Wietsma.

Koop Tickets
Ik ga naar het podcastfestival