De gasten zijn er!

Eerder deze maand maakten we alle podcasts (en podcastmakers) bekend die de line-up uitmaken van de derde editie van het DS Podcastfestival. Nu komen daar nog een pak spraakmakende gasten bij, onder wie Elisabeth Lucie Baeten, Matteo Simoni, Janne Desmet, Brihang, Porcelain id, Jacotte Brokken, Rik Verheye, Faisal Chatar, Michèle Cuvelier, Miss Angel, Tom Eerebout, Lieve Blancquaert, Titus De Voogdt en Bert De Kock.

Elisabeth Lucie Baeten is op het festival te gast in een live-opname van Last Goodbye, de populaire podcast van De Tijdloze waarin Joris Hessels praat met mensen over welke muziek ze op hun begrafenis willen horen.

In de Play-podcast Achter de schermen werpen Pieterjan Marchand en Jeff Bronder een blik in de coulissen van de Belgische media. Op het festival doen ze dat samen met acteurs Matteo Simoni en Janne Desmet.

AB strijkt op DS Podcastfestival neer met haar AB Café – een podium vol muziekpodcasts. De Brusselse muziektempel investeert zelf flink in podcasts en zal op het festival een speciale podcastaflevering inblikken over mode en muziek met Tom Eerebout (stylist van o.a. Lady Gaga), hiphopfenomeen Miss Angel en Pepijn Lanen van De Jeugd van Tegenwoordig.

Die laatste zakt eveneens naar het festival af met zijn podcast V4der, waarin hij telkens met iemand praat over het ouderschap. In Oostende is dat … Brihang!

Nog in AB Café nodigen Annelies Moons en Sofie Rycken een bekende muziekliefhebber uit om in hun podcast Ben ik de trut? te komen praten over concertetiquette. Haar naam? Michèle Cuvelier.

Filmhistorica Anke Brouwers nodigt in Meet the Masters, de podcast van Filmfestival Oostende, dan weer elke maand een verbeten cinefiel uit om de lof te zingen over een filmmaker. In november wordt dat Rik Verheye, die een grote fan is van Barry Levinson. Na het gesprek wordt zijn oorlogsklassieker Good Morning, Vietnam integraal vertoond op groot scherm.

Oostende Bonsoir gaat in zee met Titus De Voogdt. De acteur uit 1985 en Beau séjour komt bij Guinevere Claeys zijn liefde komt betuigen voor de havenstad en haar inwoners.

Sinds kort roepen Kristof Bogaerts, Elke Gyselen en Ewoud Huysmans in de populaire podcast Vrolijke vrekken (Het Nieuwsblad) de hulp van een BV in om geld te besparen. Op het festival doen ze daarvoor een beroep op TikTokker en Qmusic-presentator Bert De Kock.

Voor een live-opname van De Podcast Psycholoog zit de Nederlandse psycholoog Marissa van der Sluis voor het eerst niet alleen samen met een collega, maar ook met Jacotte Brokken. Ze brengt haar psycholoog Lennart mee om te praten over haar gloednieuwe VRT MAX-podcast Niemand vindt u leuk (over de impact van pesten).

Lieve Blanquaert wil het op het festival hebben over Voor de eer, de podcast waarmee Debby De Ridder vorig jaar de wedstrijd De Grote PodCasting van Het Nieuwsblad won en die binnenkort in première gaat. De reeks gaat over een jonge vrouw die afkomstig is uit Afghanistan en zich wil lostrekken van Afghaanse tradities.

Intussen heeft ook de nagenoeg volledige cast van de fictiepodcast Night Flights (VRT MAX) zijn komst naar het festival bevestigt voor een live ‘making of’: Manu Van Acker, Ferre Van Den Broeck, Bill Barberis, Milton Riche, Esther Nwanu, Lien Van den Bossche, Pieter Jan De Paepe, Floris Devooght en stemlegende Luk De Koninck.

Nog een straffe bende: true crime-liefhebber Heleen Debeuckelaere (De Standaard) zal in Oostende het proces van enkele markante podcasts uit het genre voeren met advocaat Joris Van Cauter, magistraat Céline D’havé, rechercheur Sam Vanhecke en podcastmaker Max-Lena Van den Eynde.

De Radio 1-podcast Koken met Classics sluit het festival af met een try-out van de zaalshow Het Grote Classic Stories Muziekjaaroverzicht. Ze sleuren daarvoor ook een muzikale belofte mee op het podium die zich afgelopen zomer flink deed opmerken: Porcelain id. Voor wie geen muziekfestivals platloopt, speelt de singer-songwriter nadien nog een miniconcert op het podcastfestival.

Tot slot passeert ook Faisal Chatar de revue als gast van een gloednieuwe podcast van De Standaard. Waar die over gaat? Dat houden we nog heel even voor onszelf!