Hier, nen euro!

Hier, nen euro!


Op de eerste editie van DS Podcastfestival in april 2022 kondigde het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) aan dat het zou starten met een subsidielijn voor verhalende podcasts. Zowel fictie als non-fictie. In 2022 ging het om een bedrag van 250.000 euro, vanaf dit jaar is er jaarlijks 340.000 euro voorzien voor de ontwikkeling en productie van podcasts.

Intussen zijn ook de eerste door het VAF gesubsidieerde podcasts een feit. Wijzevrouw van Selkie was eind vorig jaar reeds te beluisteren, De erfenis van AudioCollectief SCHIK gaat dit jaar in première op DS Podcastfestival, en ook Batavia van Het Geluidshuis krijgt straks een plaats op het festival.

Heel wat podcastmakers hebben dus al hun weg naar het VAF gevonden, al blijven er ook nog een pak makers met vragen zitten over de subsidievoorwaarden, over het verschil tussen ontwikkelings- en productiesteun, over de zakelijke en inhoudelijke aspecten, kortom, over de do’s en don’ts van een steunaanvraag. Charlotte Van Hassel (VAF) heeft de antwoorden.

Deze sessie vindt op vrijdag 10 november om 15:30 plaats in de Ridderzaal.