Het Grote Vlaamse Podcastdebat – Part II

Het Grote Vlaamse Podcastdebat – Part II


Op de eerste editie van DS Podcastfestival in 2022 brachten we een rist notabelen bijeen om te praten over heden, verleden en toekomst van podcasts in Vlaanderen. Mediaminister Benjamin Dalle bracht er het heuglijke nieuws dat het Vlaams Audiovisueel Fonds ook podcasts zou beginnen subsidiëren en er is toen eveneens het idee voor een Vlaams podcastplatform geopperd. De subsidies zijn er intussen, aan het platform (codenaam: Podgrond) wordt gewerkt.

Er heerste toen ook een kleine hoerastemming onder de panelleden, want podcasts stonden op het punt om mainstream te worden. Anderhalf jaar later zijn er in Vlaanderen effectief alweer een pak straffe en druk beluisterde podcasts gemaakt, maar tegelijk lijkt iedereen nog altijd naarstig op zoek naar een businessmodel (en een groter publiek).

Tijd dus voor een tweede stand van zaken! Podcastmaker Sofie Steenhaut en festivalprogrammator Ben Van Alboom gaan in gesprek met Pauline Augustyn (maker Une utopie, un mensonge), Jonas Goossenaerts (maker Geschiedenis voor herbeginners), Catherine Lekime (podcastverantwoordelijke VRT), Eva Moeraert (podcastmaker en programmacoördinator postgraduaat podcasting Arteveldehogeschool), Johan Mortelmans (audiostrategie De Standaard) en Raf Njotea (podcastmaker en scenarist). Enerzijds praten ze over wat ze die dag hebben opgestoken of opgevangen op het festival, anderzijds kijken ze met die kennis naar welke uitdagingen er zijn voor de toekomst.

Benjamin Dalle (Vlaams minister van media) trapt het debat op gang.

Deze sessie vindt op vrijdag 10 november om 16:45 plaats in de Delvauxzaal.