Have I Got Podcasts for You

Have I Got Podcasts for You

DS Podcast


Waar kranten vijf jaar geleden nog in hoofdzaak op video leken in te zetten als aanvulling op het online nieuwsaanbod, zijn het nu vooral nieuwspodcasts die aan terrein winnen. Logisch ook, vindt De Standaard-hoofdredacteur Karel Verhoeven: “Van alle nieuwe mogelijkheden die digitaal publiceren ons geeft, ervaren we audio als de ­impact­volste. Het heeft misschien met een oude menselijke (pre)historie te maken dat wij zo graag vertellen en luisteren, en dat een stem zo dichtbij kan komen. Journalistiek via podcast voelt als een natuurlijk verlengstuk van de pen.”

Verhoeven modereert op het festival ook zelf het panelgesprek Have I Got Podcasts for You. De deelnemers? Bart Dobbelaere (DS Vandaag, De Standaard) en Anne Moraal (Vandaag, NRC), maar ook Sarah Platt (The Journal, The Wall Street Journal), Clare Toeniskoetter (The Daily, The New York Times) en Dino Sofos, die bij de BBC aan de wieg stond van achtereenvolgens Brexitcast en Newscast.

Clare Toeniskoetter werkt dan weer sinds 2017 voor The Daily en was daarmee één van de eerste producers van wat vandaag gerust het vlaggenschip van de Amerikaanse krant mag genoemd worden, met meer dan twee miljoen downloads per dag. En Sarah Platt begon bij Gimlet Media te werken als producer van Without Fail met Alex Blumberg, alvorens ze er in opdracht van The Wall Street Journal de nieuwspodcast The Journal uit de grond stampte.

Het podcastfestival
van De Standaard in Oostende
vrijdagticket (€25) zaterdagticket (€15)