Geschiedenis voor herbeginners

Geschiedenis voor herbeginners

DS Podcast


Geschiedenis voor herbeginners is intussen zelf een stukje (podcast)geschiedenis geworden. Het verhaal zou intussen in elk geval bekend moeten zijn: tijdens de eerste lockdown in 2020 liepen enkele leerkrachten de muren op en ze besloten dan maar een podcast op te starten waarin ze de geschiedkundige kennis van de Vlaming (en grootnederlander) dachten op te poetsen. De podcast sloeg aan en met Geschiedenis voor herbeginners in 365 dagen is er intussen zelfs een ‘tafelkalender’ beschikbaar met 365 verrassende, historische verhalen.

Meer dan vijf miljoen streams later serveren Jonas Goossenaerts, Filip Vekemans, Benjamin Goyvaerts en Laurent Poschet nog altijd met evenveel enthousiasme historische verhalen over – een kleine greep uit het aanbod – het conflict in Noord-Ierland, het uiteenvallen van Joegoslavië, de Perzische Oorlogen en … wie er nu eigenlijk feitelijk eerst in Palestina zat.

Op DS podcastfestival nemen de vier hun allereerste live-aflevering op over het Beleg van Oostende (1601-1604), de langste en dodelijkste belegering van de Tachtigjarige Oorlog. De opname wordt gevolgd door een gesprek met de makers over hoe de aflevering tot stand is gekomen én over de moeilijkheden die ze ondervinden om het verleden in een podcast tot leven te doen komen.

Deze sessie vindt op zaterdag 11 november om 10:30 plaats in de Club.