Dead Eyes (Connor Ratliff) (VS)

Dead Eyes (Connor Ratliff) (VS)

DS Podcast


Twintig jaar geleden versierde de Amerikaanse komiek Connor Ratliff (The Marvelous Mrs. Maisel) zijn eerste rol in een tv-productie: de HBO-reeks Band of Brothers. Of beter: zijn eerste rolletje. Ratliff mocht één zin zeggen. Maar zelfs die ene zin werd hem uiteindelijk niet gegund, want net voor de opnames kreeg hij van de castingagent te horen dat hij door regisseur Tom Hanks – ja, dé Tom Hanks – was ontslagen. Hanks, ogenschijnlijk de grootste teddybeer op aarde, zou  hebben gezegd dat Ratliff ‘dead eyes’ heeft. 

© Mindy Tucker
© Mindy Tucker

Dead Eyes is meteen ook de naam van Ratliffs enorm geestige podcast, waarin hij er twintig jaar later probeert achter te komen wat er toen is gebeurd. Tegelijk krijgt hij echter ook collega’s als Jon Hamm en Seth Rogen zover om over de teleurstellingen in hun carrière te praten, alsook over de keren dat ze zelf iemand hebben moeten teleurstellen. En zo wordt Dead Eyes al snel zo veel meer dan een podcast over een voorval dat iedereen, op Connor Ratliff na, mogelijk al lang vergeten is.

 

Samen met zijn twee producers, Mike Comite en Harry Nelson, doet Ratliff op het festival uit de doeken hoe hij erin is geslaagd om Dead Eyes tot leven te brengen. Leuk om weten: Dead Eyes is lang niet de enige humoristische podcast waar Comite en Nelson bij betrokken zijn. De twee producers werken voor het Amerikaanse podcastbedrijf Headgum, dat ruim vijftig comedytitels in zijn portefeuille heeft zitten, waaronder Fake the Nation, Girls on Porn, Good Christian Fun en No Joke.

Het podcastfestival
van De Standaard in Oostende
vrijdagticket (€25) zaterdagticket (€15)