Brian Reed (S-Town & The Trojan Horse Affair) (VS) - Grote zaal

Brian Reed (S-Town & The Trojan Horse Affair) (VS) - Grote zaal

DS Podcast


Met ruim veertig miljoen downloads in alleen al de eerste maand blijft Brian Reeds S-Town één van de populairste podcasts aller tijden. Terecht? Zeker! “S-Town is één van de strafste staaltjes vertelkunst ooit,” aldus DS Podcast-journalist Max De Moor. “De podcast kun je het best omschrijven als een roman in de Southern Gothic-traditie, een literair genre vol donkere romantiek, horror en onverwachte plotwendingen.”

Maar Brian Reed is sinds kort ook één van de breinen achter The Trojan Horse Affair, de briljante en opnieuw erg succesvolle onderzoekspodcast die hij samen met de Britse journalist Hamza M. Syed maakte voor Serial en The New York Times. “Even verslavend als S-Town”, schreef The Guardian daarover. “Maar dat is natuurlijk precies wat je verwacht, met Reed aan het roer.”

Brian Reed, die daarnaast ook senior producer is van de alweer legendarische podcast This American Life, wordt op het festival op de rooster gelegd door AudioCollectief SCHIK, het Belgisch-Nederlands trio dat met podcasts als Bob en El Tarangu zelf ook al meermaals heeft bewezen als geen ander de knepen van het narratieve podcastvak te kennen.

© Sandy Honig
© Sandy Honig