Belpop Bonanza - Big in Belgium

Belpop Bonanza - Big in Belgium


Van Belpop Bonanza bestaan intussen boeken, theatershows, tv-programma’s en zelfs fiets- en wandelroutes. Maar een podcast was er vooralsnog niet. Omdat evenwel ook de Belgische pop- en rockgeschiedenis met haar tijd mee moet, blikken Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing op het festival hun allereerste podcast in – ‘in front of a live audience’.

Waar die over gaat? Over de wetten en wetmatigheden van de Belgische popmuziek. De twee willen graag weten hoe de gemiddelde popster zijn/haar leven praktisch organiseert. Hebben ze een bedrijfswagen? Kan je je stem laten verzekeren? Waar vind je een gouden plaat? Waar koop je inspiratie?

Want dertig jaar geleden zong de Nederlandse singer-songwriter Jan Rot nog: “God straft wie rocker in Holland wil zijn”. Maar dat lijkt lang verleden tijd. Popmuzikant is ondertussen een studierichting met een echt diploma. En een carrièreplan.

De twee specialisten in Belgische popmuziek schrijven met Big in Belgium het wetboek van de Belgische popmuziek. De do’s en de don’ts. Wat is het ideale ledental van een groep? Waar parkeer je het slechtste nummer van je nieuwe plaat? Hoe ontmoedig je thesisstudenten? En wat zijn de voordelen van een fanclub?

Het podcastfestival
van De Standaard in Oostende
vrijdagticket (€25) zaterdagticket (€15)