6 dingen die ik had willen weten vóór ik ‘Club angst’ maakte

6 dingen die ik had willen weten vóór ik ‘Club angst’ maakte

DS Podcast


Een vermakelijke podcast over angst en depressie? “Het kan”, schreef De Standaard over Club angst. “Twintiger Sofie Steenhaut heeft erin ‘een chiro voor anxious people’ opgericht. De podcastmaker, die zelf zestien was toen ze haar eerste ­paniekaanval kreeg, spreekt in Club angst met jongeren over hun angstgevoelens. Met schwung en humor haalt ze de angel uit een zwaar thema dat in de nasleep van corona heel wat jonge levens aanbelangt.”

De achtdelige podcast kreeg niet alleen in ons land veel bijval, hij werd ook opgemerkt in Nederland, waar NRC eveneens bijzonder lovend was en de reeks zelfs werd genomineerd voor de prestigieuze NTR Podcastprijs. Dat wil allemaal echter niet zeggen dat ook het maakproces van Club angst een, welja, vrolijke bedoening was. Het is één ding om een podcast te maken over een onderwerp dat je na aan het hart ligt, het is nog iets helemaal anders om er één te maken waarin je jouw zielenroerselen op tafel legt.

Hoe ze er toch in is geslaagd (en wat ze misschien graag op voorhand had geweten), vertelt Sofie Steenhaut in deze talk.

Deze sessie vindt op vrijdag 10 november om 12:30 plaats in de Club.